De perfecte tabakskop voorbereiding

De perfecte shisha-kop voorbereiden

Al klinkt het zo simpel: stop gewoon tabak in de tabakskop en gaan, toch? Helaas is het niet zo eenvoudig. De kop is cruciaal voor de kwaliteit van je rooksessie, want hier vindt zowel warmteregulatie als smaak- en rookontwikkeling in plaats. Om het beste uit je waterpijp te halen, volgen hier instructies die je als leidraad kunt gebruiken bij het voorbereiden. Er zijn minstens evenveel verschillende opstellingen als er koptypes zijn. Met een beetje vallen en opstaan ​​zul je snel je favoriete setup vinden.

Hier laten we je kennismaken met de twee meest gebruikte opstellingen: de afstandsopstelling en de Amerikaanse opstelling.

 

DE AFSTANDSINSTELLING IS IDEAAL VOOR BEGINNERS

De afstandsopstelling met aluminiumfolie is de klassieke kopopstelling en kan eenvoudig worden geclassificeerd op basis van de naam. De tabak heeft een bepaalde afstand tot de kolen die op de aluminiumfolie of de schoorsteentop rusten. Omdat deze opzet relatief eenvoudig te implementeren is, is deze vooral populair bij beginners. Maar ook veel gevorderde waterpijpliefhebbers hebben de setup voor zichzelf geperfectioneerd. Het kan ook met veel verschillende soorten koppen worden gebruikt. Diepere tabakskoppen zijn echter het beste, omdat je ondanks de afstand een normale hoeveelheid tabak kunt gebruiken en dit verkort de duur van de sessie niet.

 

hoe werkt de afstandsopstelling het beste?

Voor de ideale afstandsopstelling moet je de tabak losjes in de tabakskop laten vallen. Als hij te strak zit, wordt de doorgang belemmerd en zal je waterpijp na korte tijd verstoppen. De Dschinni roerstok is een geschikt hulpmiddel bij het portioneren. Je kunt het ook gebruiken om het tabak weer goed in het blikje te mengen, zodat het tabak die zich op de bodem heeft opgehoopt weer gelijkmatig wordt verdeeld en de kop niet te droog en niet te nat is. Het belangrijkste van waterpijptabak is het vloeibare smaakmengsel dat verdampt als je rookt. Zorg voor voldoende ruimte tussen de aluminiumfolie. De folie wordt vervolgens over de tabakskop gespannen en voorzien van vele kleine gaatjes. Daarna de kolen goed verhitten en je sessie kan beginnen!

 

DE AMERIKAANSE OPSTELLING

De Amerikaanse opstelling is een vorm van over verpakken en is iets moeilijker dan de afstandsopstelling. Het is dus meer voor waterpijp rokers die al een beetje ervaring hebben met het goed verpakken van de tabakskop. Als je zo’n opstelling wilt benaderen, kun je het beste als volgt te werk gaan:

Laat de tabak, zoals gewoonlijk, eerst losjes in de tabakskop vallen totdat deze iets over de rand uitsteekt. Dan duw je de tabak een beetje naar beneden. Maar zorg ervoor dat het niet te krap is, anders krijg je weer last van de verstoppingen. Herhaal dit totdat de tabak gelijk is met de rand van het de tabakskop. Vervolgens rek je de aluminiumfolie er overheen. Het beste kun je voor deze opstelling speciale waterpijp aluminiumfolie, of meerdere lagen normaal aluminiumfolie gebruiken zodat de hitte niet te sterk wordt en je tabak niet te snel verbrandt. Bij de Amerikaanse opzet zijn minder, maar grotere gaten in de aluminiumfolie het beste.

Over verpakken en nadelen van de Amerikaanse opzet

Of het verpakken is gelukt, kun je zien door na korte tijd te krabben of dat de rook aangenaam zacht blijft. Een nadeel van de Amerikaanse opzet is dat je er meer tabak voor nodig hebt en niet elke kop er goed voor geschikt is. Het werkt het beste met minder diepe tunnels, omdat hier de doorgang gegarandeerd is en je niet zo’n hoog tabaksgebruik hebt.

Als je al weet hoeveel tabak je nodig hebt voor je tabakskop, kun je natuurlijk ook proberen om een ​​normale over verpakking te gebruiken. Om dit te doen, vul je de kop met de benodigde hoeveelheid tabak, zodat deze over de rand uitsteekt en druk je vervolgens de tabak samen door de aluminiumfolie erover uit te rekken. Let er bij het verpakken echter op dat je kleinere stukjes steenkool of halve blokjes gebruikt en geen grote blokjes gebruikt. Overmatige warmteontwikkeling bij over verpakking moet worden ten alle tijden worden vermeden. Ook bij te vochtige tabak werkt de over verpakkings-opstelling niet, omdat de kokende vloeistof van de bodem van de hete kolen verdwijnt.

Dit zijn slechts de twee meest gebruikelijke manieren om uw tabakskop  voor te bereiden. Na verloop van tijd zul je niet alleen je favoriete tabakskop vinden, maar ook je favoriete setup. Veel plezier met proberen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *