Houtskool van kokosnootschillen

Houtskool van kokosnootschillen

Velen onderschatten het belang van hoogwaardige waterpijp houtskool voor een goede rookervaring. Voor het gemak wordt vaak zelf ontbrandende kolen of zelfs normale houtskool gebruikt die overblijft van de laatste barbecue-avond. Dan is het geen wonder dat de waterpijp niet soepel loopt en er een verkoolde smaak ontstaat. Waterpijp houtskool gemaakt van kokosnootschillen daarentegen wordt altijd in de lucht geprezen. Maar waarom eigenlijk?

 

De kracht van kokos

Waterpijp houtskool gemaakt van kokosnootschillen heeft een aantal voordelen. Het bestaat uit een natuurlijk materiaal dat van zichzelf geen smaak heeft. Hierdoor kun je optimaal genieten van het aroma zonder gestoord te worden door een bittere nasmaak. Bovendien bevat het geen chemische toevoegingen, zoals bijvoorbeeld bij zelf ontbrandende steenkool. Maar de populaire natuurlijke houtskool kan nog meer, ​​kokosnootschillen hebben een hoge calorische waarde, wat garant staat voor een langere brandtijd en een gemakkelijk beheersbare warmteontwikkeling. De as ophoping is ook erg laag, dus je hoeft niet constant de kolenblokjes eraf te slaan of een krassende keel te krijgen.

 

Blokjes waterpijp kool

Vraag je je af hoe de schil van een kokosnoot in een compacte kubusvorm wordt gebracht en op je waterpijp terechtkomen? Heel eenvoudig: de kokosnootschillen worden verkoold, vervolgens fijngemalen en vervolgens geperst. Nadat ze de gewenste vorm hebben aangenomen, gaan ze de oven in en worden daar gedroogd. Dan ontbreekt alleen de verpakking en zijn de Dschinni Cubes vuur en vlam voor je waterpijp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *