Koopadvies

WATERPIJP KOOPADVIES – HOE VINDT U DE JUISTE WATERPIJP?

De waterpijpmarkt blijft groeien en kan nu rekenen op een enorm aanbod. Dit maakt de zoektocht naar de juiste waterpijp er niet makkelijker op. We zullen je in dit artikel vertellen wat belangrijk is bij een waterpijp en op welke factoren je in het algemeen moet letten bij het kopen.

 

HET MATERIAAL – TRADITIONEEL, PRAKTISCH OF EDEL?

In wezen spelen natuurlijk het materiaal en de afwerking een belangrijke rol. De meest voorkomende is de combinatie van een kom van glas en een rookkolom van metaal. Maar er zijn ook tal van andere materialen waar een waterpijp van gemaakt kan worden, zoals hout, aluminium, carbon of glas. Houten waterpijpen zijn erg traditioneel en mooi om naar te kijken, maar ze zijn ook extreem onderhoudsintensief en daarom iets voor waterpijpkenners die bereid zijn veel tijd in hun waterpijp te investeren. Bij een houten waterpijp, zoals de Dschinni Legend, moet je ervoor zorgen dat de houten elementen doorkruist worden met corrosiebestendig staal, zodat de rook geen direct contact heeft met het houten materiaal.

 

Een glazen waterpijp is niet alleen een echte blikvanger, maar heeft ook een goede warmteafvoer en is bijzonder makkelijk schoon te maken. Vooral beginners moeten hier echter voorzichtig zijn, want een glazen waterpijp is natuurlijk niet onbreekbaar. Bij Dschinni gebruiken we alleen hittebestendig borosilicaatglas, een glasmateriaal dat zelfs in onderzoek wordt gebruikt en is momenteel het beste glas op de markt.

 

Aluminium waterpijpen zijn iets goedkoper door het goedkopere materiaal. Dit maakt ze vooral populair bij nieuwkomers die voor het eerst uitproberen en daarom nog niet zoveel geld willen uitgeven. Ze zijn bijzonder licht en dankzij het geanodiseerde aluminium dat we bij Dschinni gebruiken is zeer duurzaam.

 

De laatste tijd zijn koolstofelementen ook heel vaak terug te vinden in moderne waterpijpen. Carbon dankt zijn populariteit aan het feit dat het een zeer robuust en toch licht materiaal is. Echte koolstof is echter ook duur, daarom hebben veel koolstof-waterpijpen alleen een koolstof-look.

 

HET VERGRENDELINGSSYSTEEM VAN DE WATERPIJP

In de regel wordt onderscheid gemaakt tussen een steekverbinding en een schroefverbinding. Schroefverbindingen hebben als voordeel dat je de waterpijp gemakkelijk kunt optillen aan de rookkolom, zonder dat deze van de bowl komt. Een hoogwaardige schroefdraad kenmerkt zich door het feit dat deze ontbraamd en fijn geslepen is. Bovendien moet de draad soepel lopen en geen scherpe randen hebben. Bij Dschinni gebruiken we schuifdraden die probleemloos in elkaar grijpen. Naast de klassieke schroefverbindingen zijn er ook de modernere klikverbindingen, die de rookzuil met een enkele draai aan de bowl verbinden. Bij steekverbindingen wordt de rookzuil eenvoudig in de schaal gestoken, maar niet dezelfde stabiliteit kan hebben als een schroef- of klikverbinding. De kliksluiting wordt voornamelijk gebruikt voor aluminium waterpijpen, aangezien aluminium een ​​zeer licht materiaal is dat sneller vervormt dan roestvrij staal of andere metalen. Schroefdraad zou daardoor zeer snel slijten. Let er dus bij het kopen van een aluminium waterpijp op dat deze een klikvergrendeling heeft.

 

UW ROOKGEDRAG: AF EN TOE OF REGELMATIG?

Je moet ook duidelijk zijn over je eigen rookgewoonten. Wil je een waterpijp waar je af en toe met vrienden op kunt roken, rook je liever alleen, of ben je een outdoor waterpijp fan? Waterpijpen zijn er in een hele reeks maten en afhankelijk van hoe je ze wilt gebruiken, is er altijd een geschikte model voor jou. Qua grootte variëren waterpijpen van slechts 20cm tot en met zelfs 2 meter, waarbij de grote waterpijpen in deze maatklasse meer als decoratie dienen. Een hoge waterpijp heeft een heel groot volume, wat betekent dat de rook niet meer goed wordt gecomprimeerd en alleen in kleine hoeveelheden bij de roker komt. De meest voorkomende modellen waarmee men de beste rookervaring heeft, zijn tussen de 30- en 75cm. Voor waterpijpliefhebbers die graag met vrienden roken, raden we waterpijpen aan met een groter volume en meerdere slangaansluitingen, zoals de Dschinni Baba met vier slangaansluitingen. Ben je op zoek naar een waterpijp die je altijd mee naar buiten kunt nemen, dan kun je beter een kleine, lichte waterpijp nemen die toch robuust is en bij voorkeur een onbreekbare schaal van Acrylglas heeft. Voor incidentele rokers of beginners zijn de kleinere waterpijp-modellen die wat goedkoper zijn, zoals aluminium waterpijpen, het meest geschikt. Als frequente roker adviseren we te investeren in een roestvrijstalen waterpijp, omdat deze geschikt is voor langdurig gebruik en niet zo snel verslijt. Als een beslissing nemen lastig is, vindt je met de Dschinni roestvrijstalen hybride serie een perfecte middenweg: de combinatie van roestvrij staal in de kern en hoogwaardig aluminium, omdat de carrosserie een uitstekende kwaliteit biedt voor een goede prijs.

 

 

PRIJSSEGMENT: BEGINNERSMODEL OF EEN DELUXE WATERPIJP?

De talrijke maat- en materiaalverschillen zijn duidelijk zichtbaar in verschillende prijsklassen. Van betaalbare instapmodellen van 20-30 euro tot het viercijferige bereik, alles is vertegenwoordigd.

 

Hoogwaardige waterpijpen, vanaf 100 euro blinken uit door kwaliteit en extra opties, zoals 4-slangaansluitingen of kamersystemen. Maar ook in het lage prijssegment vind je goede waterpijpen, die vooral geschikt zijn voor beginners of gelegenheidsrokers.

 

 

ACCESSOIRES: WAT JE NODIG HEBT

De waterpijp zelf is niet genoeg, je hebt immers ook de juiste accessoires nodig. Een groot deel is vaak al inbegrepen, maar je moet er ook nog andere dingen bij kopen. Ook kan het erg aan te raden zijn om in het begin een waterpijp-set aan te schaffen. Basisonderdelen zoals een slang en een mondstuk zijn bijzonder belangrijk, maar deze zijn vaak al inbegrepen. Voor het verwarmen van je waterpijp heb je ook houtskool, een houtskoolaansteker en houtskooltang nodig. Hiermee kun je de houtskool goed op de aluminiumfolie op het kopstuk plaatsen. Een kolenkorf voor het bewaren van de gloeiende kolen wordt om veiligheidsredenen ook sterk aanbevolen. Als je graag buiten rookt, is een windscherm een ​​enorm voordeel waardoor de kolen buiten gelijkmatig branden.

 

We hopen dat je door dit artikel makkelijker je weg kunt vinden. Als je vragen hebt, neem dan contact op met onze klantenservice, zodat je snel kunt genieten van je waterpijp-sessie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *